واشر درپوش دیگ در ماشین لباسشوییهای سطلی برای آب بندی دیگ و درپوش آن به کار میرود. اگر در مرحله شستشو و یا آبکشی آب از دستگاه شما چکه میکند، ممکن است عامل آن خرابی واشر درپوش دیگ باشد. به دنبال نشانه هایی از لکههای آب یا شوینده در این ناحیه برای تشخیص مشکل باشید. برای دسترسی به آن پنل جلو را بردارید. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید.
شیر ورودی آب
شیر ورودی آب در ماشین لباسشویی ورود آب داغ یا سرد را به دستگاه کنترل میکند. این شیر در پشت دستگاه قرار دارد و با برداشتن پنل بالا یا پشت در دسترس قرار میگیرد. اگر در هنگام آبگیری از پشت ماشین لباسشویی نشت آب مشاهده کردید، ممکن است مشکل از شیر آب دستگاه باشد. مطمئن شوید که شیلنگ ها به خوبی به دستگاه متصل شده اند و کلمپ شیلنگ خروجی محکم شده است. شیر ورودی آب دستگاه را چک کنید که شکستگی نداشته باشد و در صورت نیاز آن را تعویض کنید. برای انجام این کارها نیاز است ابتدا دستگاه را از برق بکشید.
لاستیک دور در ماشین لباسشویی
لاستیک دور در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک برای آب بندی در و دیگ به کار میرود. گاهی سایش معمولی و یا اجسام تیز باعث خراشیدگی و پاره شدن این لاستیک ها شده و منجر به نشت آب میشوند. اگر دستگاه شما در ناحیه ی در چکه میکند، ممکن است لاستیک دور آن خراب باشد. در را باز کرده، و به دنبال پارگی، کثیفی و تجمع مواد شوینده باشید که اجازه نمیدهد در محکم بسته شود. مراقب اجسام تیز باشید. ممکن است در لا به لای چینهای لاستیک باقی مانده و باعث پارگی آن و همچنین ایجاد خطر شوند. برای بررسی آن نیاز است پنل جلو را بردارید. قبل از شروع، ابتدا دستگاه را از برق بکشید.
کلید سطح سنج آب، کلید فشار سنج و لوله گنبدی هوا
اگر ماشین لباسشویی تان در مرحله آبگیری چکه میکند، احتمال دارد که بیش از حد آب میگیرد. کلید سطح سنج آب نقش تعیین میزان مناسب آب در دیگ را دارد. این بخش در پشت پنل تنظیمات قرار دارد و توسط یک شیلنگ یا لوله گنبدی شکل به دیگ متصل میشود. در ماشین لباسشویی هایی که کنترل الکترونیکی دارند، این کلید در قسمت زیر دیگ قرار دارد. همزمان که آب در دیگ در حال پر شدن است، این کلید هوا را در لوله گنبدی شکل فشرده کرده و به طرف یک دیاگرام در داخل کلید هل میدهد. اگر لوله گنبدی نشتی داشته باشد، ممکن است فشار به قدر کافی به کلید نرسد و در نتیجه جریان آب قطع نشده و دستگاه بیش از حد پر شود. اگر کلید نیز خراب باشد، همان مشکل پر شدن زیاد دستگاه از آب پیش میآید. برای تشخیص اینکه آیا کلید سطح سنج مشکل دارد یا خیر، ابتدا باید لوله گنبدی را جدا کنید و بررسی کنید که شکستگی، ترک و یا فرسودگی ندارد. لوله را به درون آب فرو ببرید، یک طرف آن را بسته و از طرف دیگر در آن بدمید. اگر حباب مشاهده کرددید، لوله سوراخ است و باید تعویض شود. در غیر این صورت، کلید ایراد دارد.
نگهدارنده ی در
نگهدارنده ی در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک مسئول بسته نگه داشتن در طول انجام شستشو است. قفل کردن در توسط یک نگه دارنده یا قلاب برای جلوگیری از باز شدن در ماشین لباسشویی انجام میشود. اگر این نگهدارنده معیوب باشد، ممکن است ظاهرا در را بسته نگه دارد اما خاصیت آب بندی نداشته و باعث چکه کردن آب میشود. نگهدارنده را از نظر خراب یا شکسته بودن بررسی کنید و در صورت لزوم آن را تعویض کنید.
کاسه نمد دیگ
کاسه نمد دیگ در ماشین لباسشویی برای آب بندی کردن قسمت ورود شفت گیربکس یا شفت سبد به دیگ به کار میرود. اگر این کاسه نمد معیوب باشد، ابتدا باعث نشت آب و سپس منجر به از کار افتادن یاتاقان اصلی دیگ میشود. اگر ماشین لباسشویی شما در مرحله آبگیری یا همزدن آب چکه میکند، ممکن است کاسه نمد دیگ آسیب دیده باشد که در آن صورت نیاز به تعویض دارد. برای حصول اطمینان از این موضوع، پنل جلو را برداشته و اجازه دهید دستگاه آبگیری کند. قسمتی که شفت گیربکس وارد دیگ میشود را با دقت نگاه کنید که چکه میکند یا نه. در ماشین لباسشوییهای سطلی، برای این کار باید پنل پشت را برداشته و ببینید حفره هایی که نزدیک به یاتاقان پشتی هستند چکه میکنند یا خیر. اگر کاسه نمد در هر دو ماشین لباسشویی اتوماتیک و سطلی نیاز به تعویض داشت، نیاز است کل دیگ را بیرون بیاورید. فراموش نکنید قبل از این کار برق دستگاه را قطع کنید .
چرا ماشین لباسشویی روشن نمیشود ؟
برای شروع، قطعاتی که بیشتر اوقات باعث روشن نشدن ماشین لباسشویی میشوند را لیست کرده ایم. میتوانید از طریق این لیست متوجه شوید که کدام قطعه ی ماشین لباسشویی تان نیاز به تعویض دارد.
سوئیچ در و فعال کننده درِ ماشین لباسشوییهای سطلی
سوئیچ در، در ماشین لباسشوییهای سطلی یک وسیله امنیتی ست که از کار کردن موتور هنگاهی که در ماشین لباسشویی باز است، جلوگیری میکند. همچنین در برخی مدل ها جریان آب ورودی به دستگاه نیز توسط این سوییچ کنترل میشود. اگر سوئیچ در خراب شود، ماشین لباسشویی روشن نمیشود. مطمئن شوید که سوئیچ از لحاظ مکانیکی سالم بوده و اهرم ها و فعال کننده ها صدمه ندیده اند. اگر سوئیچ فعال باشد اما برق به موتور یا شیرهای آب نرسد، پس ایراد از سوئیچ است. دستگاه را از برق کشیده و سیم ها را از سوئیچ جدا کنید. سپس با یک مولتی متر از عدم قطعی آن اطمینان حاصل کنید. به شدت توصیه میکنیم که سوئیچ در را از مدار حذف نکنید زیرا این قطعه از خطرات جدی جلوگیری میکند.
کلید استارت و تایمر
کلید استارت در برخی ماشین لباسشوییهای سطلی بخشی از تایمر است و با کشیدن دکمه ی تایمر فعال میشود. هر چند ممکن است کلید استارت یک قطعه جدا نباشد، اما میتوان آن را با مولتی متر چک کرد. برای این کار باید برق دستگاه را قطع کرده و سیمهای استارت را از تایمر جدا کنید. در ماشین لباسشویی هایی که کنترل الکترونیکی دارند، کلید استارت تماسی لحظه ای با تایمر داشته و بر کنسول کنترل قرار دارد. این سوئیچ ها را میتوانید زمانی که دکمه تایمر را نگه داشته اید با مولتی متر چک کنید. دستگاه را از برق بکشید و حداقل یکی از سیمهای سوئیچ ها را اول تست کنید.
دکمه ها
در مدل هایی که سوئیچ قسمتی از تایمر است، باید دکمه تایمر را نیز چک کنید تا مطمئن شوید با شفتی که کلید را فعال میکند درگیر است. اگر این دکمه هرز شده باشد، به شفت گیر نکرده و سوئیچ را فعال نمیکند. دستگاه را از برق بکشید و پشت تایمر را بررسی کنید که با کشیده شدن دکمه با شفت درگیر میشود یا خیر.
موتور محرک
همه ماشین لباسشویی ها موتوری دارند که مسئول چرخیدن و همزدن در سیکل شستشو است. بسیاری از ماشین لباسشوییهای سطلی از موتور معکوس استفاده میکنند. به این معنا که موتور برای همزدن در یک جهت میچرخد و برای تخلیه و آبکشی در جهتی دیگر. اگر موتور روشن نشود ولی صدایی وزوزو مانند ایجاد کند، نشان دهنده ی خراب بودن آن است. جهت اطمینان، تسمههای محرک و پمپ را از موتور جدا کرده و دوباره موتو را روشن کنید. در موتورهای دایرکت درایو یا بدون تسمه، باید پمپ و کوپلینگ را از گیربکس جدا کنید. اگر موتور روشن شد، مشکل از گیربکس یا پمپ است. برای یافتن عامل مشکل، به نوبت پمپ و گیربکس را به موتور وصل کرده و روشن کنید. با هر کدام از آنها اگر موتور روشن نشد، آن قطعه نیاز به تعویض دارد. در هنگام کار با موتور احتیاط کنید زیرا دارای مدار الکتریکی و قطعات متحرک است. در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک، موتور سبد را با تسمه به حرکت در میآورد. تسمه را جدا کنید و موتور را روشن کنید. اگر روشن شد، مطمئن شوید که سبد آزادانه میچرخد و چیزی بین آن و دیگ گیر نکرده است.
برد اصلی کنترل
در ماشین لباسشویی هایی که کنترل الکترونیکی دارند، برد اصلی کنترل اجزای مختلف دستگاه از جمله مدار آبگیری و موتور محرک را به کار میاندازد. درست مثل مدل هایی که تایمر دستی دارند. اگر برد کنترل ولتاژ مورد نیاز موتور محرک، شیر آب ورودی، موتور تخلیه و یل قفل در را تامین نکند، دستگاه روشن نمیشود. عیب یابی برد کنترل پیچیده است و بدون ابزار مناسب و دستورالعمل مخصوص مشکل است. میتوانید آن را به صورت چشمی از نظر سوخته بودن یا آسیب دیدگی اجزای آن بررسی کنید. هنگام تعویض برد کنترل احتیاط کنید زیرا گاهی سوختن اجزای آن به علت ایراد برخی اجزای خارجی اتفاق میافتد. در نتیجه ابتدا باید به مشکلات دیگر اجزا رسیدگی شود. این خدمات باید توسط افراد متخصص انجام شوند.
آیا ماشین لباسشویی اسنوا، سامسونگ و یا زیرووات شما عزیزان روشن نمیشود و نیاز به تعمیرات دارد، برای تعمیر ماشین لباسشویی اسنوا، تعمیر ماشین لباسشویی سامسونگ و تعمیر ماشین لباسشویی زیرووات کلیک نمایید .
چرا همزن ماشین لباسشویی کار نمیکند ؟
برای شروع، قطعاتی که بیشتر اوقات باعث میشوند همزن ماشین لباسشویی کار نکند را لیست کرده ایم. میتوانید از طریق این لیست متوجه شوید که کدام قطعه ی ماشین لباسشویی تان نیاز به تعویض دارد.
همزن
در ماشین لباسشوییهای سطلی همزن نقش حرکت دادن لباس ها در میان آب و مواد شوینده را دارد و توسط شفت خروجی گیربکس حرکت میکند. شفت خروجی گیربکس دارای دندانه ای ست که از وسط همزن پلاستیکی محکم به آن متصل میشود. بسته به مدل ماشین لباسشویی، همزن ممکن است یک طرفه باشد یا دوطرفه. اگر در حین شستشو همزن به عقب و جلو نوسان نداشته باشد، ممکن است قسمتی که به دندانه شفت گیر میکند هرز شده باشد که در این صورت باید همزن را تعویض کنید. اکثر همزن ها با پیچ و مهره در بالای شفت گیربکس نگه داشته شده اند و در زیر توزیع کننده شوینده قرار دارند. در برخی مدل ها همزن از قسمت استوانه ای بدنه اش و درست در بالای قاعده، به شفت گیربکس پیچ شده است و در برخی مدل ها برای استحکام بیشتر از واشر لاستیکی استفاده میکنند. با جدا کردن این نگه دارنده ها، قادر خواهید بود همزن را از شفت جدا کنید.
دندانههای هدایت گر همزن
در ماشین لباسشوییهای سطلی ای که از همزن دو طرفه استفاده میکنند، ممکن است قسمت بالایی همزن از قسمت پایینی رها شود. قسمت بالایی همزن توسط داندانههای هدایت گری حرکت میکند که از پلاستیک سخت تشکیل شده اند و در اثر استفاده زیاد فرسوده میشوند. اگر بخش بالایی همزن در هر دو جهت میچرخید و صدای گوش خراشی ایجاد میکرد، دندانههای هدایت گر همزن باید تعویض شوند. پوشش توزیع کننده ی شوینده را بردارید تا به پیچی که قسمت بالای همزن را نگه داشته است دسترسی پیدا کنید. با این کار میتوانید دندانههای هدایت گر همزن را تعویض کنید.
قطعه متصل کننده همزن و شفت گیربکس
بعضی از مدلهای ماشین لباسشوییهای سطلی، بین شفت گیربکس و همزن از یک متصل گر استفاده میکنند. این متصل گر یک مادگی برای اتصال به گیربکس و یک نری برای اتصال به همزن دارد. اگر ماشین لباسشویی شما صدایی شبیه به ساییده شدن ایجاد کرده و همزن به جایی وصل نیست، ممکن است قطعه متصل گر ایراد داشته باشد. برای جدا کردن همزن آن را مستقیم به بالا بکشید. این کار معمولا به نیروی زیادی احتیاج دارد. سپس پیچهای قطعه متصل کننده را باز کرده و از شفت گیر بکس جدا کنید. قبل از نصب متصل کننده جدید مطمئن شوید که دندانههای شفت گیربکس تمیز هستند و زنگ زدگی ندارند. از پیچ و واشر جدید که مناسب متصل کننده باشد استفاده کنید. دندانههای همزن را نیز از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید.
کوپلینگ موتور دایرکت درایو (بدون تسمه)
بعضی از ماشین لباسشوییهای سطلی از کوپلینگ موتورهای دایرکت درایو برای انتقال قدرت موتور به جعبه دنده استفاده میکنند. کوپلینگ محرک موتور را به جعبه دنده وصل کرده و تشکیل شده است از دو عدد قطعه پلاستیکی سه شاخه که بینشان یک کوپلینگ لاستیکی قرار گرفته است. یکی از سه شاخه ها به شفت موتور محرک چسبیده و سه شاخه ی دیگر شفت ورودی جعبه دنده چسبیده است. با چرخیدن شفت موتور، کوپلینگ لاستیکی بین سه شاخه ها نیروی گشتاور را جذب کرده و مانع شکستن سه شاخه ها میشود. در اثر استفاده کوپلینگ به مرور دچار استهلاک شده و سه شاخه ها ممکن است سر خورده و با کلاچ و گیربکس درگیر نشوند. نشانه بارز معیوب بودن کوپلینگ این است که ماشین لباسشویی آبگیری و تخلیه را مطابق معمول انجام میدهد ولی آبکشی و همزدن را انجام نمیدهد. در اکثر مدل ها باید ابتدا بدنه خارجی را بردارید. پمپ و موتور را هم بردارید تا به کوپلینگ دسترسی پیدا کنید. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید.
تسمه محرک
بعضی از مدلهای ماشین لباسشوییهای سطلی برای انتقال قدرت به جعبه دنده از تسمه استفاده میکنند. اگر ماشین لباسشویی همزدن را انجام ندهد، ممکن است ایراد از تسمه باشد. پنل جلو را بردارید تا بررسی کنید که تسمه فرسوده شده یا پارگی دارد یا خیر. تسمه ها معمولا در قمسمت زیرین ماشین لباسشویی قرار دارند و اگر فرسوده باشند معمولا بوی سوختگی میدهند یا ایجاد صدا میکنند. مطمئن شوید که پولی گیربکس به راحتی میچرخد و هر دو پولیهای موتور تمیز هستند و آلوده به روغن و گریس نیستند. قبل از تعویض تسمه از سالم بودن تمام پولی ها اطمینان حاصل کنید. تسمه را دقیقا با مورد مشابهش تعویض کنید و مطمئن شوید که میزان کشش آن دقیقا مطابق دستورالعمل کارخانه تنظیم شده است. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید و از لباس ایمنی مناسب استفاده کنید.
گیربکس
گیربکس مسئول تبدیل حرکت چرخشی موتور به حرکت جلو و عقب همزن است. گیربکس یک شفت ورودی دارد که توسط موتور چه به صورت مستقیم و چه توسط تسمه به حرکت در میآید و یک شفت خروجی دارد که توسط آن همزن را به حرکت در میآورد. اگر شفت خروجی که مسئول حرکت دادن همزن است نوسان ندارد، ابتدا باید مطمئن شوید که شفت ورودی حرکت میکند. اگر شفت ورودی حرکت میکند و شفت خروجی حرکت نمیکند، پس گیربکس ایراد دارد. بیشتر تولید کننده ها لوازم یدکی گیربکس را تولید نمیکنند در نتیجه کل گیربکس باید تعویض شود. همچنین باید کاسه نمد مربوط به ورود شفت به دیگ را تعویض کنید.
موتور محرک
در تمام ماشین لباسشوییهای سطلی موتور گیربکس را به کار میاندازد تا همزن را حرکت دهد. بسیاری از ماشین لباسشویی ها از موتور معکوس استفاده میکنند. به این معنا که موتور برای همزدن در یک جهت میچرخد و برای تخلیه و آبکشی در جهتی دیگر. ممکن است موتور در جهت تخلیه و آبکشی درست کار کند ولی در جهت همزدن نه. اگر موتور ماشین لباسشویی شما در جهت همزدن نچرخید، آن را تعویض کنید. قبل از تعویض موتور، از درست وصل شدن سیم ها در پایانه مناسب اطمینان حاصل کنید. برای این کار از دیاگرام سیم کشی کمک بگیرید. این کار با اعمال ولتاژ به مدار برق دستگاه انجام میشود و شما حتما باید صلاحیت و توانایی انجام این کار را داشته باشید. اگر موتور در هر یک از جهت ها نچرخد، باید عوض شود.
تایمر
موتور محرک توسط تایمر، سوئیچ در، سوئیچ سطح سنج آب و گاهی سوئیچ انتخابگر کنترل میشود. نقش تایمر این است که نیروی برق را برای چرخیدن موتور در جهت مناسب فراهم کند. اگر موتور در سیکل شستشو برق دریافت نکند، تایمر ایراد دارد. برای بررسی اتصالات تایمر از مولتی متر استفاده کنید. همچنین با استفاده از دیاگرام سیم کشی دستگاه، از درست بودن سیم ها در پایانههای موتور اطمینان حاصل کنید. برای بررسی تایمر ابتدا دستگاه را از برق بکشید.
سوئیچ در
سوئیچ یا کلید درپوش در ماشین لباسشوییهای سطلی وسیله ای ایمنی ست. کلید در بطور معمول در زیر درپوش قرار دارد و با مدار موتور به صورت سری است و باید فعال باشد تا موتور کار کند. وقتی در بسته است، یک پین در درپوش اهرم سوئیچ در را هل میدهد و سوئیچ را میبندد. اگرهمزن ماشین لباسشویی شما کار نمیکند و یا موتور برق نمیگیرد، باید کلید در را چک کنید. برق دستگاه را قطع کنید و کلید را با استفاده از مولتی متر چک کنید. اگر کلید در قطع شدگی نداشت، باید بقیه قسمتهای مدار موتور از جمله تایمر و کلید انتخابگر را بررسی کنید.
کلید انتخابگر
کید انتخابگر در برخی مدلهای ماشین لباسشویی برای کنترل سرعت موتور محرک به کار میرود. اگر این سوئیچ خراب باشد، ممکن است مانع کار کردن موتور شود. میتوانید سوئیچ انتخابگر را با مولتی متر چک کنید. از دیاگرام سیم کشی کمک بگیرید تا متوجه شوید کدام پایانه ها را باید بررسی کنید. حتما قبل از شروع، برق دستگاه را قطع نمایید.
کلید سطح سنج آب
کلید سطح سنج آب در ماشین لباسشوییهای سطلی نقش تعیین میزان مناسب آب در دیگ را دارد. همچنین این کلید برای تامین نیروی برق موتور محرک بکار میرود. هنگامی که سطح آب به میزان مناسب رسید، کلید برق را از شیر آب ورودی قطع کرده و به مدار موتور محرک وصل میکند. اگر ماشین لباسشویی شما آبگیری میکند اما همزن کار نمیکند، ممکن است کلید فشاری ایراد داشته باشد. مطمئن شوید که موتور برقی دریافت نمیکند و کلید در و تایمر درست به هم متصل شده اند. این کار با اعمال ولتاژ به مدار برق دستگاه انجام میشود و شما حتما باید صلاحیت و توانایی انجام این کار را داشته باشید. دستگاه را از برق بکشید و کلید فشاری را با مولتی متر چک کنید. با استفاده از دیاگرام سیم کشی، سیم ها و پایانه ها را چک کنید.
چرا تایمر ماشین لباسشویی کار نمیکند ؟
برای شروع، قطعاتی که بیشتر اوقات باعث کار نکردن تایمر ماشین لباسشویی میشوند را لیست کرده ایم. میتوانید از طریق این لیست متوجه شوید که کدام قطعه ی ماشین لباسشویی تان نیاز به تعویض دارد.
سوئیچ در
سوئیچ در، در ماشین لباسشوییهای سطلی یک وسیله امنیتی ست که از کار کردن موتور هنگاهی که در ماشین لباسشویی باز است، جلوگیری میکند. این سوئیچ معمولا در زیر درپوش قرار دارد و داری یک پین است که به درپوش چسبیده است و وقتی در بسته است کلید را فعال میکند. سوئیچ در برای مدار موتور و تایمر برق فراهم میکند. مطمئن شوید که سوئیچ از لحاظ مکانیکی سالم بوده و اهرم ها و فعال کننده ها صدمه ندیده اند. اگر سوئیچ فعال باشد اما برق به تایمر نرسد، پس ایراد از سوئیچ است. دستگاه را از برق کشیده و سیم ها را از سوئیچ جدا کنید. سپس با یک مولتی متر از عدم قطعی آن اطمینان حاصل کنید. به شدت توصیه میکنیم که سوئیچ در را از مدار حذف نکنید زیرا این قطعه از خطرات جدی جلوگیری میکند.
تایمر و موتور تایمر
تایمر طراحی شده است تا کلیه عملهای ماشین لباسشویی را کنترل کند. تایمر یک سری اتصالات برقی دارد که توسط یک قطعه بادامکی به کار میافتند. این قطعه بادامکی توسط موتور تایمر کار میکند. اگر تایمر ماشین لباسشویی تان پیشروی نکند، تایمر یا موتور تایمر ایراد دارد. میتوانید تایمر را با مولتی متر چک کنید اما برای اطلاع از درستی پایانه ها به شماتیک الکتریکی آن نیاز دارید. همچنین باید موتور تایمر را با مولتی متر چک کنید. در بیشتر مدلهای ماشین لباسشویی، موتور تایمر به تنهایی موجود نیست. برای انجام این تعمیرات برق دستگاه را قطع کنید.
کنترل سطح آب
کنترل سطح آب در ماشین لباسشویی ها، جریان آب ورودی به دستگاه را برای ایجاد سطح مناسبی از آب، قطع و وصل کرده و همچنین برق موتور تایمر را هنگامی که آب به سطح مناسبی رسید، وصل میکند. اگر ماشین لباسشویی شما آبگیری کرد اما تایمر آن کار نکرد، ممکن است کلید سطح سنج آب معیوب باشد. وقتی شیر آب ورودی بسته میشود، میتوانید کلید سطح سنج آب را با مولتی متر چک کنید. برق دستگاه را قطع کنید و سیمهای مربوطه را جدا کنید. از درست بودن جایگاه سیم ها با کمک شماتیک الکتریکی دستگاه اطمینان حاصل نمایید.
دکمه تایمر
دکمه تایمر به شفت تایمر چسبیده است و همزمان با پیشروی تایمر در سیکل شستشو، میچرخد. دکمه تایمر ممکن است به عنوان استارت سیکل استفاده شود به این صورت که با کشیدن آن کلیدی در تایمر را فعال کند. دکمه تایمر معمولا پلاستیکی است که در قسمت اتصال به شفت تایمر با یک قطعه فلزی مستحکم شده است. ممکن است در صورت فرسودگی، این دکمه هرز شده و همراه با شفت تایمر نچرخد. این موضوع تنظیم تایمر در سیکل شستشوی مورد نظر را مشکل میکند و همچنین باعث میشود شماره گیر در طول سیکل همراه با شفت تایمر نچرخد. قبل از تعویض دکمه تایمر یا شمارنده، ابتدا باید برق دستگاه را قطع کنید تا سهوا آن را روشن نکنید. اکثر دکمههای تایمر، شمارنده جداگانه ای دارند که هنگامی که دکمه را میچرخانید با آن درگیر شده و کشیده میشود. برای جدا کردن دکمه باید آن را در خلاف جهت حرکت عقربههای ساعت بچرخانید. در بعضی مدل ها ابتدا باید کلاهکی را بردارید تا به یک گیره نگاه دارنده برسید و دکمه را از شمارنده جدا کنید. همچین در برخی دیگر، باید به پشت بدنه تایمر دسترسی پیدا کنید که شفت نگه دارنده را جدا کنید که نقش امینی برای تایمر را دارد. همیشه مطمئن شوید که هر گونه گیره فلزی نگه دارنده را از روی شفت برداشته اید.
پمپ تخلیه
پمپ تخلیه در یک ماشین لباسشویی نقش تخلیه آب را از دیگ در پایان سیکل شستشو دارد. اگر پمپ تخلیه کار خود را انجام ندهد، ماشین لباسشویی متوجه خالی شدن دیگ نشده و به مرحله بعد نمیرود. اگر ماشین لباسشویی بعد از شستشو و قبل از آبکشی متوقف شد، بررسی کنید که پمپ درست کار میکند. برخی مدل هایی که کنترل الکترونیکی دارند، در این حالت پیام خطا میدهند. اگر ماشین لباسشویی شما در این حالت پیام خطا داد، به لیست خطاهای معمول رجوع کرده و علت را پیدا کنید.
شیر آب ورودی
شیر آب ورودی برای تامین آب سرد و گرم در زمان آبگیری دستگاه به کار میرود. این شیر حداقل دو مارپیچ کهربایی دارد که در زمان لازم شیر را باز میکنند. اگر ماشین لباسشویی بعد از انجام شستشو به مرحله بعدی نرفت، ممکن است ایراد از شیر آب ورودی باشد. ابتدا مطمئن شوید که شیلنگهای آب ورودی پیچ خوردگی و انسداد ندارند و فیلترهای شیر آب تمیز هستند. سپس مارپیچ کهربایی را با مولتی متر چک کنید. برای این کار برق دستگاه را قطع کنید. اگر هر کدام از مارپیچهای کهربایی مدار باز بودند، شیر آب را عوض کنید. در غیر این صورت ولتاژ مارپیچهای کهربایی را در زمان آبگیری بررسی کنید. این کار باید توسط افراد با صلاحیت انجام شود. اگر ولتاژی یافت نشد، باید اجزای مدار مخصوص آبگیری از جمله تایمر، کلید سطح سنج آب، کلید انتخابگر و کلید در را چک کنید.
چرا ماشین لباسشویی آبگیری نمیکند ؟
برای شروع، قطعاتی که بیشتر اوقات باعث اشکال در آبگیری ماشین لباسشویی میشوند را لیست کرده ایم. میتوانید از طریق این لیست متوجه شوید که کدام قطعه ی ماشین لباسشویی تان نیاز به تعویض دارد.
کوپلینگ موتور دایرکت درایو (بدون تسمه)
بعضی از ماشین لباسشوییهای سطلی از کوپلینگ موتورهای دایرکت درایو برای انتقال قدرت موتور به جعبه دنده استفاده میکنند. کوپلینگ محرک موتور را به جعبه دنده وصل کرده و تشکیل شده از دو عدد قطعه ی پلاستیکی سه شاخه که بینشان یک کوپلینگ لاستیکی قرار گرفته است. یکی از سه شاخه ها به محور موتور محرک چسبیده و سه شاخه ی دیگر محور ورودی جعبه دنده چسبیده است. با چرخیدن محور موتور، کوپلینگ لاستیکی بین سه شاخه ها نیروی گشتاور را جذب کرده و مانع شکستن سه شاخه ها میشود. در اثر استفاده کوپلینگ به مرور دچار استهلاک شده و سه شاخه ها ممکن است سر خورده و با جعبه دنده و کلاچ درگیر نشوند. نشانه بارز معیوب بودن کوپلینگ موتور این است که دستگاه آبگیری و تخلیه میکند اما همزن کار نمیکند و همچنین آبکشی انجام نمیشود. اکثرا باید بدنه خارجی را برای دسترسی به کوپلینگ بردارید. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید.
قفل در یا قفل داخلی
قفل در یا قفل داخلی، یک مکانیزم ایمنی ست که در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک یا سطلی از باز شدن در هنگامی که ماشین در حال کار کردن است، جلوگیری میکند. این مکانیزم شامل یک کلید است که به بُرد کنترل و تایمر اطلاع میدهد که در قفل است تا اجازه دهند عمل آبکشی انجام شود. وقتی قفل در خراب شود، یا در قفل نمیشود؛ یا کلید در متوجه نمیشود که در قفل شده است در نتیجه اجازه هم زدن یا آبکشی داده نخواهد شد. در ماشین لباسشویی هایی که صفحه نمایش دیجیتالی دارند، یک پیام خطا نشان داده میشود. اگر نشانه ها ی مذکور را در ماشین لباسشویی خود دیدید و یا پیام خطا را مشاهده کردید، احتمالا باید قفل در را تعویض کنید. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید.
موتور مومی
موتور مومی یک دستگاه عملگر خطی ست که با استفاده از رفتار تغییر فاز موم ها، انرژی گرمایی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. بعضی از ماشین لباسشوییهای اتوماتیک از موتور مومی برای به کار انداختن مجموعه ی قفل در استفاده میکنند. با شروع یک سیکل، یک جریان الکتریکی در موتور مومی فراهم میشود که باعث میشود یک پین را به طرف بیرون فشار دهد و در را قفل کند. اگر این موتور مومی ایراد داشته باشد، قفل در کار نمیکند و اجازه آبکشی به دستگاه نمیدهد. تشخیص خرابی موتور مومی با چشم میتواند دشوار باشد. میتوانید با مولتی متر آن را چک کنید. مقاومت آن باید بین 1500 تا 1900 اهم باشد. اگر موتور مومی مدار باز باشد، خراب است.
کلید درپوش
کلید درپوش، در ماشین لباسشوییهای سطلی یک وسیله امنیتی ست که از کار کردن موتور هنگاهی که در ماشین لباسشویی باز است، جلوگیری میکند. اگر کلید درپوش خراب شود، ماشین لباسشویی آبگیری نمیکند. مطمئن شوید که کلید از لحاظ مکانیکی سالم بوده و اهرم ها و فعال کننده ها صدمه ندیده اند. اگر کلید فعال باشد اما برق به موتور نرسد، پس ایراد از کلید است. دستگاه را از برق کشیده و سیم ها را از سوئیچ جدا کنید. سپس با یک مولتی متر از عدم قطعی آن اطمینان حاصل کنید. به شدت توصیه میکنیم که سوئیچ در را از مدار حذف نکنید زیرا این قطعه از خطرات جدی جلوگیری میکند.
کلاچ
برخی ماشین لباسشوییهای سطلی برای قفل کردن ورودی شفت جعبه دنده به محرک سبد شستشو در مرحله ی آبکشی از کلاچ استفاده میکنند. به مرور زمان اصطکاک صفحه کلاچ با پوشش محافظ موجب فرسایش آن شده و ممکن است تولید صدایی خراش مانند کند. یک کلاچ فرسوده میتواند ماشین لباسشویی را در مرحله آبکشی از چرخیدن باز دارد و یا باعث شود چرخش آن با سرعت کمتری انجام شود که در نتیجه لباس ها به خوبی خشک نخواهند شد. علامتهای دیگری که نشان دهنده مشکل کلاچ است، تراشه ها و خرده فلزهایی ست که ممکن است در زیر دستگاه پیدا کنید و همچنین بوی خفیف سوختگی و صدای بلند در هنگام آبکشی ست. اگر هر کدام از این علائم را مشاهده کردید و یا کلاچ ظاهری فرسوده داشت، آن را تعویض کنید. معمولا کلاچ در زیر دیگ خارجی قرار دارد. برای دسترسی به آن باید بدنه خارجی، موتور محرک و جعبه دنده را بیرون بیاورید.
تسمه محرک
نقش تسمه محرک اتصال موتور محرک به قسمت انتقال قدرت در بعضی از ماشینهای لباسشویی سطلی و یا اتصال موتور محرک به سبد شستشو در اکثر ماشین لباسشوییهای اتوماتیک است. اگر ماشین لباسشویی شما آبکشی نمیکند، باید تسمه محرک را از نظر فرسودگی، داغ شدگی و یا ساییدگی بررسی کنید. قبل از تعویض تسمه آسیب دیده، مطمئن شوید تمام پولی ها سالم اند و به راحتی میچرخند. در ماشین لباسشوییهای سطلی، باید مطمئن شوید که پولیهای گیربکس به راحتی در هر دو جهت همزدن و آبکشی چرخیده و هیچ چیز مانع حرکت همزن و سبد شستشو نمیشود. همچنین نشت آب بر روی تسمه و یا پولی ها را چک کنید. در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک، با دستتان چرخیدن دیگ را چک کنید. دقت کنید که نمونه نوع مناسبی از تسمه را جایگزین تسمه معیوب کنید زیرا اندازه و نوع پوشش آنها بر عملکرد دستگاه تاثیرگذار است. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید.
چرا آبگیری ماشین لباسشویی متوقف نمیشود ؟
برای شروع، قطعاتی که بیشتر اوقات باعث میشوند آبگیری ماشین لباسشویی متوقف نشود را لیست کرده ایم. میتوانید از طریق این لیست متوجه شوید که کدام قطعه ی ماشین لباسشویی تان نیاز به تعویض دارد.
شیر آب ورودی
شیر آب ورودی برای تامین آب سرد و گرم دستگاه در مراحل آبگیری و شستشو به کار میرود. این شیر توسط دو مارپیچ کهربایی کار میکند. این مارپیچ ها توسط تایمر، برد کنترل الکترونیکی، کلید سطح سنج آب و یا کلید انتخابگر فشاری کنترل میشود. اگر آبگیری توسط دستگاه قطع نمیشود، ممکن است شیر ورودی آب ایراد داشته باشد. برای اطمینان، زمانی که مشاهده کردید آبگیری متوقف نمیشود، برق دستگاه را قطع کنید. اگر آبگیری ادامه داشت، شیر آب ورودی خراب است. اگر با قطع برق آبگیری متوقف شد، مشکل در مدار برق کنترل کننده شیر آب است.
کلید سطح سنج آب، کلید فشاری و لوله گنبدی هوا
کلید سطح سنج آب کلیدی ست که با فشار فعال شده و نقش تعیین میزان مناسب آب در دیگ را دارد. این بخش در پشت پنل تنظیمات قرار داشته و توسط یک شیلنگ یا لوله گنبدی شکل به دیگ متصل میشود. در ماشین لباسشویی هایی که کنترل الکترونیکی دارند، این کلید در زیر دیگ قرار دارد. همزمان که آب در دیگ در حال پر شدن است، این کلید هوا را در لوله گنبدی شکل فشرده کرده و به طرف یک دیافراگم در داخل کلید هل میدهد. این کلید شیر آب ورودی را تحت کنترل دارد و زمانی که آب به سطح مناسبی برسد، شیر آب را قطع میکند. اگر لوله گنبدی نشتی داشته باشد، ممکن است فشار به قدر کافی به کلید نرسیده و فعال نشود و در نتیجه جریان آب قطع نمیشود و دستگاه بیش از حد پر میشود. اگر مشکل از خود کلید نیز باشد، همان مشکل عدم توقف آبگیری پیش میآید.
برای تشخیص اینکه آیا کلید سطح سنج مشکل دارد یا خیر، ابتدا باید لوله گنبدی را جدا کنید و بررسی کنید که شکستگی، ترک و یا فرسودگی ندارد. لوله را به درون آب فرو ببرید، یک طرف آن را بسته و از طرف دیگر در آن بدمید. اگر حباب مشاهده کردید، لوله سوراخ است و باید تعویض شود. شیلنگ را نیز به همان روش چک کنید. اگر شیلنگ هم سالم بود، کلید سطح سنج آب ایراد دارد. کلید را از نظر مکانیکی چک کنید و بررسی کنید که آشغال در حفره هایش گیر نکرده باشد. برای چک کردن کلید با مولتی متر، باید ابتدا فشار هوای مناسب برای لوله گنبدی هوا فراهم کنید. راحت ترین راه برای این کار این است که دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید به تا حد مناسب پر از آب شود و سپس سیم برق دستگاه را از پریز جدا کنید. کلید فشاری را پیدا کرده و سیمهای آن را جدا کنید و با مولتی متر چک کنید. در زمانی که سطح آب مناسب است، باید مولتی متر برای مقاومت عدد بی نهایت و یا مدار باز بودن کلید را نشان دهد. در غیر این صورت، کلید خراب است.
چرا در ماشین لباسشویی باز نمیشود ؟
خرابی ماشین لباسشویی در بسیاری از خانه ها ممکن است فاجعه محسوب شود. ما سعی کرده ایم در این مقاله شما را در تعمیر ماشین لباسشویی که درش باز نمیشود، یاری کنیم. با اینکه تعمیر ماشین لباسشویی ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما از نظر بسیاری از مخاطبان ما کار ساده ای است. برای شروع، قطعاتی که بیشتر اوقات باعث باز نشدن در ماشین لباسشویی میشود را لیست کرده ایم. میتوانید از طریق این لیست متوجه شوید که کدام قطعه ی ماشین لباسشویی تان نیاز به تعویض دارد.
قفل در یا قفل داخلی
قفل در یا قفل داخلی، یک مکانیزم ایمنی ست که در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک یا سطلی از باز شدن در، هنگامی که ماشین در حال کار کردن است، جلوگیری میکند. این سیستم شامل یک دستگیره که به در محکم شده است و قفل در که در پشت پنل جلو قرار دارد، است. مکانیزم قفل تشکیل شده است از چند کلید و معمولا یک سیم پیچ برای قفل و باز کردن در و یا سیم پیچ موتور مومی. وقتی سیکل شستشو شروع میشود، کنترل دستگاه سیم پیچ قفل یا موتور مومی را فعال کرده تا مانع باز شدن در شود. در پایان سیکل، کنترل دستگاه قفل شدن در توسط سیم پیچ قفل یا موتور مومی را غیر فعال میکند. سیم پیچ موتور مومی معمولا بین 1 یا 2 دقیقه طول میکشد که فعال یا غیر فعال شود. اگر بعد از اتمام سیکل در باز نشود، ممکن است سیستم قفل در معیوب باشد. بسیاری از ماشین لباسشویی ها مجهز به یک ضامن دستی هستند که در این مواقع میتوانید مکانیزم قفل را غیر فعال کنید و در را باز کنید. ضامن مذکور معمولا در زیر قفل در و یا در بعضی دستگاه ها درون توزیع کننده شوینده قرار دارد.
در ماشین لباسشویی هایی که صفحه نمایش دیجیتالی دارند، علاوه بر باز نشدن در، یک پیام خطا نشان داده میشود. وقتی در را به صورت دستی باز کردید، میتوانید به مجموعه قفل در درسترسی پیدا کرده و بررسی کنید. در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک، باید پنل جلو را بردارید تا به قفل دسترسی داشته باشید. به دنبال نشانه هایی از داغ شدگی سیم پیچ قفل یا موتور مومی و یا اشکالات مکانیکی در سیستم قفل باشید. همچنین میتوانید کلیدهای قفل و سیم پیچ را با مولتی متر چک کنید و اگر ایراد داشتند آنها را تعویض کنید. بیشتر قفلهای در به صورت کلی در بازار موجود هستند و نمیتوانید تک تک اجزا را تعویض کنید. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید. قبل از انجام تعمیرات برق دستگاه را قطع کنید و هرگز سیستم قفل در را از مدار خارج نکنید.
قلاب یا دستگیره در
نگه دارنده یا قلاب بخشی از مکانیزم ایمنی ماشین لباسشوییهای اتوماتیک است. در ماشین لباسشوییهای سطلی این قلاب برای فعال کردن کلید درپوش به کار میرود. در ماشین لباسشوییهای اتوماتیک، قلاب در برای درگیر شدن با قفل به کار میرود. اگر قلاب در صدمه ببیند، نمیتواند قفل در را فعال کند و یا در ماشین لباسشوییهای اتوماتی قادر نخواهد بود از قفل جدا شود. قلاب در معمولا از پلاستیک سخت تشکیل شده است و امکان دارد در اثر استفاده بشکند. همچنین اگر زمانی که در قفل است سعی کنید آن را با اعمال نیرو باز کنید، این قلاب میشکند. این قلاب با دو پیچ به در متصل شده و به راحتی قابل تعویض است. اگر قلاب در فرسوده و یا کج شده بود، باید آن را تعویض کنید. در ماشین لباسشوییهای سطلی، قلاب در برای درگیر شدن با کلید درپوش از طریق یک سوراخ به هنگام بسته بودن درپوش طراحی شده است. اگر این قلاب آسیب دیده باشد، ممکن است با کلید درپوش درگیر نشود و یا در سوراخ گیر کند و مانع باز شدن درپوش شود. در صورت معیوب یا کج بودن قلاب، آن را تعویض کنید.
لولا و پین درپوش
در ماشین لباسشوییهای سطلی استاندارد، دو لولا برای اتصال درپوش به بدنه وجود دارد. این لولاها ممکن است از جنس فلز یا پلاستیک باشند و در اثر مرور زمان فرسوده شوند. اگر در باز کردن درپوش ماشین لباسشویی سطلی مشکل دارید، ممکن است لولاها ایراد داشته باشند. پینهای لولاها را چک کنید و اگر صدمه دیده بودند آنها را تعویض کنید. ممکن است بخشی از لولا که به بدنه متصل است، از درون متصل باشد و مجبور باشید پنل بالا را بردارید تا به آن دسترسی داشته باشید. با این کار برخی مدارهای الکتریکی را خواهید دید در نتیجه باید قبل از هر اقدام برق دستگاه را قطع کنید.
چرا ماشین لباسشویی بوی سوختنی میدهد ؟
برای شروع، قطعاتی که بیشتر اوقات باعث بوی سوختگی در ماشین لباسشویی میشود را لیست کرده ایم. میتوانید از طریق این لیست متوجه شوید که کدام قطعه ی ماشین لباسشویی تان نیاز به تعویض دارد.
تسمه محرک یا تسمه آبکشی
بعضی از مدلهای ماشین لباسشوییهای سطلی برای انتقال قدرت به جعبه دنده، از تسمه استفاده میکنند. اگر ماشین لباسشویی همزدن را انجام ندهد، ممکن است ایراد از تسمه باشد. پنل جلو را بردارید تا بررسی کنید که تسمه فرسوده شده یا پارگی دارد یا خیر. تسمه ها معمولا در قمسمت زیرین ماشین لباسشویی قرار دارند و اگر فرسوده باشند معمولا بوی سوختگی میدهند یا ایجاد صدا میکنند. مطمئن شوید که پولی گیربکس به راحتی میچرخد و هر دو پولیهای موتور تمیز هستند و آلوده به روغن و گریس نیستند. قبل از تعویض تسمه از سالم بودن تمام پولی ها اطمینان حاصل کنید. تسمه را دقیقا با مورد مشابهش تعویض کنید و مطمئن شوید که میزان کشش آن دقیقا مطابق دستورالعمل کارخانه تنظیم شده است. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید و از لباس ایمنی مناسب استفاده کنید.
تسمه پمپ
در برخی ماشین لباسشوییهای سطلی، تسمه پمپ، پمپ تخلیه را به حرکت در میآورد. این تسمه معمولا به شکل V است و پولی موتور را به پمپ تخلیه وصل میکند. همچنین ممکن است مجموعه ای از پولی ها نیز برای ایجاد کشش در تسمه به کار روند. اگر از ماشین لباسشویی بوی سوختگی لاستیک حس کردید، باید تسمه پمپ را بررسی کنید. اگر نشانه هایی از فرسودگی شدید یا داغ شدگی دیدید، آن را تعویض کنید. مطمئن شوید که پمپ آزادانه میچرخد و در صورت وجود، چرخش پولی هایی که ایجاد کشش در تسمه میکنند را نیز بررسی کنید. همچنین به دنبال نشانه هایی از نشت آب یا روغن بر روی تسمه یا پولی ها بگردید. قبل از انجام تعمیرات برق دستگاه را قطع کنید.
پولی موتور
موتور محرک از یک پولی برای چرخاندن تسمه محرک و در برخی موارد تسمه پمپ استفاده میکند. این پولی طوری طراحی شده است که بیشترین تماس را با تسمه ها داشته باشد و احتمالا از فلز یا مواد مصنوعی تشکیل شده است. اگر پولی موتور فرسوده شود یا زنگ بزند، ممکن است تولید اصطکاک اضافی و حرارت زیاد کند که باعث صدمه دیدن تسمه و ایجاد بوی سوختگی میشود. وقتی میخواهید یک تسمه ی فرسوده یا سوخته را تعویض کنید، باید پولی را نیز از نظر فرسودگی و خوردگی چک کنید و در صورت نیاز تعویض کنید. قبل از انجام تعمیرات برق دستگاه را قطع کنید.
پمپ تخلیه
پمپ تخلیه در یک ماشین لباسشویی نقش تخلیه آب را قبل و در هنگام مرحله آبکشی دارد. این پمپ ممکن است تسمه ای باشد، با موتور دستگاه کار کند و یا موتور الکتریکی جداگانه داشته باشد. اگر از ماشین لباسشویی در هنگام یا بعد از مرحله آبکشی بوی سوختگی به مشام برسد، نشان دهنده این است که پمپ تخلیه گیر میکند و به راحتی نمیچرخد. در مدلهای تسمه ای، بوی سوختگی معمولا ناشی از لغزش تسمه بر روی پولی هاست. در مدل هایی که پمپ تخلیه الکتریکی دارند، بوی سوختگی مربوط به موتور بوده و شاید بیشتر بوی موتور الکتریکی باشد. قبل از تعویض پمپ، ورودی آن را بررسی کنید که چیزی حرکت پروانه پمپ را محدود نکرده باشد. قبل از انجام تعمیرات برق دستگاه را قطع کنید.
برای تعویض پمپ تخلیه و استفاده از خدمات نمایندگی تعمیرات ماشین لباسشویی بکو و نمایندگی تعمیرات ماشین لباسشویی کنوود کلیک نمایید .
پولیهای تامین کننده کشش و بازوهای آنها
برخی ماشین لباسشوییهای سطلی از یک مجموعه پولی در تسمه محرک یا تسمه پمپ استفاده میکنند تا کشش مناسب تسمه ها را فراهم کنند. اگر این پولی ها گیر کنند و یا بازوهای تکیه آنها آزادانه نچرخند، کشش مورد نیاز تسمه ها تامین نمیشود و در نتیجه تسمه ها لغزش و اصطکاک اضافی خواند داشت که موجب ایجاد بوی سوختگی میشود. اگر مشاهده کردید که تسمه پمپ یا تسمه محرک سوخته اند، ابتدا مجموعه پولیهای تامین کننده کشش و بازوهای آنها را از لحاظ چرخش مناسب بررسی کنید. در صورت مشاهده فرسودگی و خوردگی در پولی ها، آنها را تعویض کنید. قبل از انجام این تعمیرات برق دستگاه را قطع کنید.
کوپلینگ موتور دایرکت درایو (بدون تسمه)
بعضی از ماشین لباسشوییهای سطلی به جای تسمه، از کوپلینگ موتورهای دایرکت درایو برای انتقال قدرت موتور به جعبه دنده استفاده میکنند. کوپلینگ محرک موتور را به جعبه دنده وصل کرده و تشکیل شده از دو عدد قطعه ی پلاستیکی سه شاخه که بینشان یک کوپلینگ لاستیکی قرار گرفته است. یکی از سه شاخه ها به محور موتور محرک چسبیده و سه شاخه ی دیگر محور ورودی جعبه دنده چسبیده است. با چرخیدن محور موتور، کوپلینگ لاستیکی بین سه شاخه ها نیروی گشتاور را جذب کرده و مانع شکستن سه شاخه ها میشود. در اثر استفاده کوپلینگ به مرور دچار استهلاک شده و سه شاخه ها ممکن است سر خورده و باعث ایجاد بوی سوختگی شوند. اگر جعبه دنده متوقف شود یا سبد چرخان قادر نباشد آزادانه بچرخد، کوپلینگ قادر نخواهد بود وظیفه اش را انجام دهد و در نتیجه ممکن است بوی سوختگی ایجاد شود. در اکثر مدل ها باید بدنه خارجی را برای دسترسی به کوپلینگ بردارید. قبل از هر گونه اقدام به تعمیر دستگاه را از برق بکشید.
کلاچ
برخی ماشین لباسشوییهای سطلی برای به حرکت در آوردن سبد شستشو در مرحله آبکشی، از کلاچ استفاده میکنند. بوی سوختگی ماشین لباسشویی میتواند ناشی از فرسودگی کلاچ باشد که همراه با صدای زیاد در مرحله آبکشی است. نشانه دیگر فرسودگی کلاچ، وجود خرده ها و تراشههای فلزی در زیر ماشین لباسشویی است. اگر هر کدام از این علامت ها را مشاهده کردید، باید کلاچ را تعویض کنید. کلاچ معمولا در ورودی محرک سبد شستشو قرار دارد و برای دسترسی به آن، باید پوسته خارجی دستگاه را بردارید. کلاچ معمولا زیر فنرها قرار دارد و برای تعویض آن باید لباس ایمنی پوشیده و برق دستگاه را قطع کنید.
فنر و گلاید
بعضی از ماشین لباسشویی ها از فنر در موتور برای کشش تسمه استفاده میکنند. معمولا موتور یک تکیه گاه لولایی در چهارچوب دستگاه و یک فنر برای تامین کشش تسمه دارد. یک قطعه پلاستیکی با پوشش روغنی (گلاید) در زیر موتور قرار دارد تا به آن اجازه سر خوردن روی چهارچوب دستگاه را بدهد. به این ترتیب، تسمه محرک یا تسمه پمپ مقدار در هنگام شروع به کار موتور کمی سر خورده و مانند کلاچ رفتار میکنند. اگر گلاید امکان سر خوردن را فراهم نکند، تسمه ها داغ شده و ایجاد بوی سوختگی میکنند. مطمئن شوید که موتور به راحتی روی لولا میچرخد و فنر ها خاصیت کششی خود را از دست نداده اند و همه سطوح تمیز و عاری از گرد و خاک و کثیفی ست. گلاید ها را روغن کاری کنید یا در صورت لزوم تعویض کنید. تسمه ها را نیز در صورت سوخته شدن تعویض کنید. فنر موتور و گلایدها معمولا در بالای چهارچوب قرار دارند و با برداشتن پنل جلو قابل دسترس هستند. قبل از اقدام، حتما برق دستگاه را قطع کنید.
موتور محرک
در اکثر ماشین لباسشویی ها، موتور محرک قسمتهای مکانیکی سیکل شستشو نظیر هم زدن، چرخیدن و آبکشی را به کار میاندازد. همچنین ممکن است وظیفه به کار انداختن پمپ تخلیه نیز بر عهده موتور اصلی باشد. وقتی مشکلی در یکی از اجزایی که توسط موتور کار میکنند ایجاد شود، باعث میشود موتور داغ شده و بوی سوختگی بدهد. اگر مشکل شدید باشد، حتی ممکن است باعث شود موتور بسوزد. علامت رایج در مواقع مشکل موتور، صدای وزوز در هنگام شروع کار موتور است. اگر با بوی سوختگی از جانب موتور مواجه شدید، ابتدا تمام اجزای مکانیکی در ارتباط با موتور را که احتمالا موجب داغ شدن موتور شده اند چک کنید. بررسی کنید که پمپ، جعبه دنده و سبد شستشو دچار محدودیت حرکت نشده باشند. اگر موتور قادر نیست آزادانه به تنهایی بچرخد، احتمالا خراب است و باید تعویض شود. اگر ماشین لباسشویی شما دارای خازن موتور است، ممکن است ایراد از این خازن باشد و باعث داغ شدن موتور شده باشد. قبل از انجام هر گونه تعمیر، دستگاه را از برق بکشید.